Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Запеканка с тиквички и пилешко месо

Запеканка с тиквички и пилешко месо

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 тиквички
0,500 г пилешко месо (моето е от горната част на пил. бутче)
4-5 глави лук, може и смесени с пресен
5 скилидки счукан чесън
подправки по желание - черен пипер млян, червен пипер, сол, кубче бульон, кимион, чубрица
брашно
галета
олио за поръсване и за задушаване
черен пипер на зърна
копър

Заливка:
Останалият сос от задушеното месо (около 100 г)
4 яйца
4 с.л. брашно
200 мл прясно мляко
1 шепа настърган кашкавал
щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Запеканка с тиквички и пилешко месо

Тиквичките се режат на дебели кръгчета (около 1 см). Посоляват се, слагат се в кутия с капак, поръсват се с 2 с.л. брашно и 2 с.л. галета и се разтръскват. Трябва да се овалят добре. Подреждат се в тавичка, застлана с хартия за печене, като леко се застъпват. Поръсват се леко със зехтин или олио. Пекат се на силна фурна на два пъти - за двата реда на ястието. Докато се пече първата тава тиквички, в тенджера на котлона в олио се задушава месото, нарязано на хапки. Изважда се в чиния. В същата тенджера, се добавя още олио и се задушава лукът до омекване. Добавят се счуканият чесън и подправките. Разбърква се. В дълбока тава се подрежда един ред от печени тиквички, върху тях се изсипва равномерно пилешкото. Върху него се изсипва сместа от задушените лук, чесън и подправките. Накрая се слага втори ред с тиквички. За заливката в купа към останалия сос от задушеното месо се чукват яйцата, разбиват се, добавят се прясното мляко, брашното, кашкавалът и щипка сол. Накрая се поръсва с черен пипер. Налива се в тавата върху тиквичките. Допича се за 20 минути до златисто.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Запеканка с тиквички и пилешко месо


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама