Публикувана от Анелия Терзиева на 02 Юни 2013
Необходими продукти 1 пакет готови кори (в зависимост от тавата може да се използват и по-малко ) 400 гр. гъби 100 гр. пушено пилешко филе 1 кутия заквасена сметана (400 гр.) 2 яйца 200 гр. пушен кашкавал (или друго подобно сирене) 1/2 връзка зелен лук магданоз масло за намазване сол и черен пипер на вкус | |
Запържваме нарязаните на ситно лук и гъби докато се задушат. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме нарязаното на кубчета пушено филе и магданоза и оставяме плънката настрани за да изстине малко. Разбиваме яйцата и сметаната с миксер. Към тях добавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. Разтапяме малко масло (около половин пакетче ) и намазваме дъното на кръгла тава. Подреждаме корите една по една, така че да се застъпват и краищата им да излизат извън тавата, като намазваме всяка от тях обилно с масло. Така подреждаме половината кори. Слагаме плънката върху корите и я заливаме с млечно-яйчената смес. Затваряме навътре стърчащите краища на корите и покриваме с останалите кори отгоре. Печем пая в предварително загрята фурна докато стане златист. Поднасяме със салата и охладено бяло (сухо) вино. |