Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Сметанова торта с пресни ягоди

Сметанова торта с пресни ягоди

Разпечатай

от готварската книга на Rusiana Mihaylova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 яйца
500 г кристална захар
500 г брашно
6 с.л. вода
500 г ягоди
200 г сладко от ягоди или диви ягодки
500 мл течна сметана за разбиване
сок от компот

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сметанова торта с пресни ягоди

Яйцата, захарта и водата се разбиват с миксер на висока степен до пълното разтваряне на захарта. Брашното се добавя по малко, като се намалява степента на миксера до минимум. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Докато видимо не започне да променя цвета си и да има изпечен цвят не се отваря фурната. Пробва се с клечка - тя трябва да излезе суха. Оставя се във фурната на отворена врата около 5 минути. Изважда се и се оставя да изстине напълно.

Правят се по същия начин и останалите блатове. Готовият вече блат се сиропира със сока от компот и се оставя за 3-4 минути така, докато попие напълно течността. Сметаната се разбива с миксер. Намазва се първият блат, добавя се сладкото от ягоди, като се разпределя равномерно по повърхността на блата. По същият начин се приготвя и вторият блат, а третият завършва със сметана и нарязаните пресни ягодки.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сметанова торта с пресни ягоди


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама