Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Славянски гювеч с кайма на Иван Звездев

Славянски гювеч с кайма на Иван Звездев

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г свинско месо - смляно
1 ч.ч. ориз
1 глава лук - голяма
3 бр. чушки - едри червени
3 бр. чушки - едри зелени
3 бр. домати
магданоз
олио
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
3 ч.ч. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Славянски гювеч с кайма на Иван Звездев

Почистваме лука. Нарязваме го на ситно и го запържваме за кратко в 5 с.л. олио, което предварително сме сгорещили. Почистваме чушките и ги режем на едри парченца. Чушките, които използвах, са от едрите, хубаво е да се усещат вътре в ястието. След кратко запържване на лука, добавяме чушките вътре. Задушаваме чушките, като бъркаме често. Готови са след като са поомекнали. Добавяме ориза и разбъркваме. Каймата я слагаме в купичка и омачкваме добре, като към нея слагаме 1/3 ч.ч. вода. Прибавяме каймата към зеленчуците в тигана и разбъркваме. Трябва каймата да стане ронлива и да си промени цвета. Нарязваме един от доматите на много ситно и го прибавяме и него при другите продукти в тигана. Разбъркваме добре. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Нарязваме на ситно магданоз и него слагаме вътре и разбъркваме, за да овкусим добре. Прехвърляме всичко в малка тава и наливаме 3 ч.ч. топла вода. Нарязваме на шайби останалите два домата и ги подреждаме един до друг върху ястието. Най-отгоре поливаме с 4 с.л олио. Печем на 200 градуса до готовност. Оризът трябва да си поеме водата и доматките да се запекат. Супер вкусно и леко ястие.


Продукти: свинско месо, ориз, лук, чушки, домати, магданоз, олио, сол, черен пипер

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Гювеч `Да си оближеш пръстите`
Гювеч `Изобилие`
Гювеч `Не толкова интересен`
Гювече `Пилешка вкусотия`

Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Славянски гювеч с кайма на Иван Звездев


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама