Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Славянски гювеч с кайма на Иван Звездев
Славянски гювеч с кайма на Иван Звездев

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Почистваме лука. Нарязваме го на ситно и го запържваме за кратко в 5 с.л. олио, което предварително сме сгорещили. Почистваме чушките и ги режем на едри парченца. Чушките, които използвах, са от едрите, хубаво е да се усещат вътре в ястието. След кратко запържване на лука, добавяме чушките вътре. Задушаваме чушките, като бъркаме често. Готови са след като са поомекнали. Добавяме ориза и разбъркваме. Каймата я слагаме в купичка и омачкваме добре, като към нея слагаме 1/3 ч.ч. вода. Прибавяме каймата към зеленчуците в тигана и разбъркваме. Трябва каймата да стане ронлива и да си промени цвета. Нарязваме един от доматите на много ситно и го прибавяме и него при другите продукти в тигана. Разбъркваме добре. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Нарязваме на ситно магданоз и него слагаме вътре и разбъркваме, за да овкусим добре. Прехвърляме всичко в малка тава и наливаме 3 ч.ч. топла вода. Нарязваме на шайби останалите два домата и ги подреждаме един до друг върху ястието. Най-отгоре поливаме с 4 с.л олио. Печем на 200 градуса до готовност. Оризът трябва да си поеме водата и доматките да се запекат. Супер вкусно и леко ястие.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Славянски гювеч с кайма на Иван Звездев
От форум:
От друг сайт: