Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладките на падишаха

Сладките на падишаха

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
3 яйца
6 с л захар
6 с л брашно
2 с л какао
есенция ром
1 с л сварено кафе
1 ч л бакпулвер

за крема:
500 мл прясно мляко
1 пакет нишесте лимон
4 с л захар
1 пакет кокосови стърготини за овалване

глазура:
50 г течен шоколад
1 ч л масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладките на падишаха

Разбиват се яйцата със захарта и 1 с. л. сварено кафе, добавяме есенция ром, какаото, брашното с бакпулвера и разбъркваме гладка кексова смес. Сипва се в широка тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180 градуса,15-16 мин. до суха клечка. Изважда се блата и се отделя хартията. С чашка с диаметър 5-6 см се изрязват кръгчета. Приготвя се крема по указание. Две по две кръгчета се слепват с малко крем,нкато се намазват и отстрани. Овалват се в кокосовите стърготини и нареждаме в поднос.

Разтопява се маслото и се разбърква с течния шоколад. Върху всяка сладка сипваме отгоре по 1 к. л. от глазурата. Оставят се в хладилник да се охладят. Останалите изрезки и крем нареждаме в чаши. На дъното сипваме 1 с. л. крем, върху нея сиропираните изрезки с компот или със захарен сироп, тук там парченца ягодки и черешки, отново крем и така докато привършат продуктите. Отгоре заливаме с останалия течен шоколад. Вкусотия, да си оближеш пръстите ! Да ви е сладко !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Вкусни и красиви!!!



Ако желаете, може да сложите линк към Сладките на падишаха


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама