Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладките на падишаха
Сладките на падишаха

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
3 яйца
6 с л захар
6 с л брашно
2 с л какао
есенция ром
1 с л сварено кафе
1 ч л бакпулвер
за крема:
500 мл прясно мляко
1 пакет нишесте лимон
4 с л захар
1 пакет кокосови стърготини за овалване
глазура:
50 г течен шоколад
1 ч л масло
Разбиват се яйцата със захарта и 1 с. л. сварено кафе, добавяме есенция ром, какаото, брашното с бакпулвера и разбъркваме гладка кексова смес. Сипва се в широка тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180 градуса,15-16 мин. до суха клечка. Изважда се блата и се отделя хартията. С чашка с диаметър 5-6 см се изрязват кръгчета. Приготвя се крема по указание. Две по две кръгчета се слепват с малко крем,нкато се намазват и отстрани. Овалват се в кокосовите стърготини и нареждаме в поднос.
Разтопява се маслото и се разбърква с течния шоколад. Върху всяка сладка сипваме отгоре по 1 к. л. от глазурата. Оставят се в хладилник да се охладят. Останалите изрезки и крем нареждаме в чаши. На дъното сипваме 1 с. л. крем, върху нея сиропираните изрезки с компот или със захарен сироп, тук там парченца ягодки и черешки, отново крем и така докато привършат продуктите. Отгоре заливаме с останалия течен шоколад. Вкусотия, да си оближеш пръстите ! Да ви е сладко !
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Сладките на падишаха
От форум:
От друг сайт:
Добринка Петкова