Публикувана от Виолета Матева на 17 Юни 2014
![]() | Необходими продукти за блата: 3 яйца 6 с л захар 6 с л брашно 2 с л какао есенция ром 1 с л сварено кафе 1 ч л бакпулвер за крема: 500 мл прясно мляко 1 пакет нишесте лимон 4 с л захар 1 пакет кокосови стърготини за овалване глазура: 50 г течен шоколад 1 ч л масло |
Разбиват се яйцата със захарта и 1 с. л. сварено кафе, добавяме есенция ром, какаото, брашното с бакпулвера и разбъркваме гладка кексова смес. Сипва се в широка тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180 градуса,15-16 мин. до суха клечка. Изважда се блата и се отделя хартията. С чашка с диаметър 5-6 см се изрязват кръгчета. Приготвя се крема по указание. Две по две кръгчета се слепват с малко крем,нкато се намазват и отстрани. Овалват се в кокосовите стърготини и нареждаме в поднос. Разтопява се маслото и се разбърква с течния шоколад. Върху всяка сладка сипваме отгоре по 1 к. л. от глазурата. Оставят се в хладилник да се охладят. Останалите изрезки и крем нареждаме в чаши. На дъното сипваме 1 с. л. крем, върху нея сиропираните изрезки с компот или със захарен сироп, тук там парченца ягодки и черешки, отново крем и така докато привършат продуктите. Отгоре заливаме с останалия течен шоколад. Вкусотия, да си оближеш пръстите ! Да ви е сладко ! |