Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш за двама

Сладкиш за двама

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 к ч захар
1 к ч брашно
1 бакпулвер
50 мл олио
50 г счукани орехи
кора и сок от един портокал
1 с л течен шоколад
4 с л сладко от сини сливи за намазване
150 мл течна сметана
1 с л пудра захар
3 с л течен шоколад за сметаната
цветни захарни пръчици

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш за двама

Разбиват се яйцата със захарта, добавяме олиото, сока и настърганата кора от портокала,1 с л течен шоколад, накрая брашното с бакпулвера и счуканите орехи. Сипва се кексовата смес в намаслена тавичка с хартия за печене. Печем в загрята фурна около 30 мин. до суха клечка. Изважда се и се отлепва хартията.

Намазваме със сладкото. Разбива се сметаната с 1 с л захар, като преди това се отделят 3 -4 с л течна сметана. Намазва се разбитата сметна върху сладкото. Оставените 3-4 с л се загряват и се разбъркват с 3-4 с л течен шоколад. Пълним спринцовка от 10 мл и се оформят точки върху сметаната. После с дървено шишче се минава през средата на точките и се получават сърца. Накрая се поръсват цветно пръчици. След час, два е готова за сервиране. Много ароматен и вкусен сладкиш и най-важно приготвен с любов !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш за двама


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама