Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш Тирамису с Амарето

Сладкиш Тирамису с Амарето

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 големи яйца
110 г захар
120 мл амарето
400 г маскарпоне
250 мл течна сладка сметана
24 бишкоти Савоярди
какао - на прах за поръсване

ЗА БИШКОТИТЕ:
150 мл кафе еспресо
2 с.л. захар
50 мл амарето

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш Тирамису с Амарето

Правим кафе на машина. Хубаво е да е еспресо. Докато е топло, в него се слага захарта и разбъркваме с лъжица, за да се стопи. След като изстине се слага и 50 мл Амарето. Тази течност ще ни е нужна за потапяне на бишкотите Савоярди в нея. Слагаме отделени 4 жълтъка в купа един по един. За крема разбиваме четирите жълтъка със захарта с миксер докато побелеят и стане гъста смес. Слагаме ги в друг подходящ съд, който може да се сложи на водна баня. Съдът с жълтъците го слагаме в тенджера с вода на котлона. След като заври водата се слага в крема 100 мл Амарето и непрекъснато се бърка със сладкарска шпатула, докато кремът се сгъсти. Бъркането трябва да е интензивно, до хубав крем. След като сме сгъстили достатъчно крема, слагаме съда в друг съд, но със студена вода с 6-7 кубчета лед. Разбъркваме пак продължително, докато се охлади сместа.

В друга чиста и суха купа се разбива маскарпонето с миксер. Става пухкав крем. Към маскарпонето слагаме напълно студения крем с жълтъците. Разбъркваме внимателно със сладкарска шпатула. В купа разбиваме течната сметана с миксер до гъст крем. Прибавяме и него към сместа с яйчения крем и маскарпонето. Разбъркваме с шпатулата внимателно, не с миксер. В плитък съд изливаме кафето с Амаретото и захарта, които приготвихме. Всяка бишкота бързо потапяме в течността. Нареждаме първи ред потопени една по една бишкоти на дъното на йена. Върху нея внимателно с лъжица разпределяме от крема. Трябва мисловно да си разделим за два пъти крем. Пак ред потопени бишкоти, ред крем. Заглаждаме много добре. Не трябва да се натиска. Слагаме сладкиша в хладилника. Покриваме го с фолио, но внимаваме да не докосва последния ред крем. След 5-6 часа го изваждаме и го поръсваме обилно с какао с помощта на цедка. Режем на квадрати. Сервираме в чиния за сладкиш или торта. Рецептата е от Йоли и много добре се получава, малко трудоемка е, но си струва. Замених виното с Амарето, а какаото ми е обикновено българско.


Продукти: яйца, захар, амарето, маскарпоне, сметана, бишкоти, какао, кафе

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Любовно тирамису
Коледно тирамису
Тирамису с ром
Тирамису с уиски

Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш Тирамису с Амарето


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама