Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш със сливи
Сладкиш със сливи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
60 гр. краве масло
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка настъргана лимонова кора
2 яйца
500 гр. сливи
галета
канела
пудра захар за поръсване
Яйцата се разбиват със захарта, като се оставя малка част от захарта за овалване на плодовете. Прибавят се киселото мляко, в което са разбъркани бакпулверът и лимоновата кора, а след това разтопеното краве масло и брашното.
Получената смес се разбърква добре и се изсипва в тавичка, намаслена и поръсена с брашно или покрита с домакинска хартия. Сливите се почистват от костилките, овалват се в галета и кристална захар, слага се малко канела и плодовете се подреждат върху тестото. Сладкишът се пече до зачервяване. След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.
Аз използвах сливи сорт Зелена ренглода, може да се сложат и сини сливи.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш със сливи
От форум:
От друг сайт: