Публикувана от Az-gotvia .bg на 26 Юли 2012
![]() | Необходими продукти 2 ч.ч. брашно 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. кисело мляко 60 гр. краве масло 1 ч.л. бакпулвер 1 щипка настъргана лимонова кора 2 яйца 500 гр. сливи галета канела пудра захар за поръсване |
Яйцата се разбиват със захарта, като се оставя малка част от захарта за овалване на плодовете. Прибавят се киселото мляко, в което са разбъркани бакпулверът и лимоновата кора, а след това разтопеното краве масло и брашното. Получената смес се разбърква добре и се изсипва в тавичка, намаслена и поръсена с брашно или покрита с домакинска хартия. Сливите се почистват от костилките, овалват се в галета и кристална захар, слага се малко канела и плодовете се подреждат върху тестото. Сладкишът се пече до зачервяване. След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар. Аз използвах сливи сорт Зелена ренглода, може да се сложат и сини сливи. |