Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с вкус на карамел

Сладкиш с вкус на карамел

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
5 яйца
щипка сол
9 суп.лъжици пудра захар
9 суп.лъжици пресято бяло брашно, смесено с 1 бакпулвер
1 ванилия

за сиропа и крема:

1 ч.чаша непълна кристална захар (повече или по-малко на вкус)
3 ч.чаши вода
50 г. краве масло
1/2 ч.чаша прясно мляко
1/2 пакетче десертно нишесте (пудинг), с вкус на карамел
1 яйце
1 суп.лъжица сладкарска глюкоза
1 пакетче сладкарска сметана (суха или течна)
прясно мляко за разбиване на сметаната, колкото е необходимо

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с вкус на карамел

Разбиваме белтъците с щипка сол и 9 суп.лъж. пудра захар. Като станат на твърда пяна прибавяме внимателно жълтъците с непрекъснато разбиване. След това добавяме ванилията, брашното и бакпулвера, също внимателно за да не спадне сместа. Изсипваме във форма за печене, покрита с намазана с масло и поръсена с брашно хартия за печене. Печем в загрята на 170 градуса фурна.

Готовият блат режем на 2 или 3 блата, сиропираме със сироп и мажем с крем, които приготвяме по следния начин: Слагаме 1 ч.чаша кристална захар да се карамелизира. Дръпваме съда от котлона и внимателно наливаме 3 ч.чаши вода и 1 суп.лъжица сладкарска глюкоза. Отново слагаме на котлона и сваряваме сироп. Отделяме 2 ч.чаши за сиропиране на сладкиша. Към останалия около 1 ч.чаша сироп, прибавяме 50 г. краве масло. Отделно разбиваме 1 яйце с 1/2 пакетче нишесте и 1/2ч.чаша прясно мляко. Смесваме с чашата карамелен сироп, която отделихме и сваряваме крем, който охлаждаме. Охладеният крем смесваме с разбита сладкарска сметана. Сиропираме всеки блат, мажем и слепваме с крем и украсяваме целия сладкиш с крем.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар21 Декември 2013
Диана Димитрова
Изглежда вкусно!



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с вкус на карамел


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама