Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с шоколадова глазура

Сладкиш с шоколадова глазура

Разпечатай

от готварската книга на Йоана Йорданова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
1 яйце
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио
1 и 1/2 чаена чаша брашно (пресято)
1 чаена чаша кисело мляко (хладко)
1 супена лъжица какао
1 чаена лъжица сода бикарбонат
100 грама счукани орехи (по желание)
и малко смлени орехи за поръсване на готовия сладкиш

за глазурата:
4 супени лъжици (с връх) маргарин "Калиакра класик"
4 супени лъжици студена вода
4 супени лъжици какао
8 супени лъжици захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с шоколадова глазура

Смесваме киселото мляко и содата. След като "шупне", прибавяме последователно всички продукти и разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Намасляваме и набрашняваме средно голяма тава. Внимателно разстиламе сместа и печем на 180 градуса, около 30-40 минути.

Веднага след изпичането нарязваме внимателно блата на квадратчета. В подходящ съд разбъркваме внимателно всички продукти за глазурата и разтопяваме на котлона (не е необходима водна баня). С разтопената глазура внимателно заливаме нарязания блат, още докато е топъл.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с шоколадова глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама