Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с шоколадова глазура

Сладкиш с шоколадова глазура

Разпечатай

от готварската книга на Йоана Йорданова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
1 яйце
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио
1 и 1/2 чаена чаша брашно (пресято)
1 чаена чаша кисело мляко (хладко)
1 супена лъжица какао
1 чаена лъжица сода бикарбонат
100 грама счукани орехи (по желание)
и малко смлени орехи за поръсване на готовия сладкиш

за глазурата:
4 супени лъжици (с връх) маргарин "Калиакра класик"
4 супени лъжици студена вода
4 супени лъжици какао
8 супени лъжици захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с шоколадова глазура

Смесваме киселото мляко и содата. След като "шупне", прибавяме последователно всички продукти и разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Намасляваме и набрашняваме средно голяма тава. Внимателно разстиламе сместа и печем на 180 градуса, около 30-40 минути.

Веднага след изпичането нарязваме внимателно блата на квадратчета. В подходящ съд разбъркваме внимателно всички продукти за глазурата и разтопяваме на котлона (не е необходима водна баня). С разтопената глазура внимателно заливаме нарязания блат, още докато е топъл.


Продукти: яйца, захар, олио, брашно, кисело мляко, какао, сода бикарбонат, орехи, маргарин, вода

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сладкиш с глазура от натурален шоколад с лешници
Сладкиш с какаова глазура
Сладкиш с шоколад и банани
Шоколадов кекс `Лабраета`
Шоколадов маскарпоне чийзкейк

Последни статии

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с шоколадова глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама