Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с шоколад и банани

Сладкиш с шоколад и банани

Разпечатай

от готварската книга на Надя Недева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 мл. слънчогледово олио и допълнително за намазване
175 гр. захар
175 гр. самонадигащо се брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
4 с.л. какао
100 гр. парчета шоколад
175 гр. много зрели банани
3 яйца, разделени белтъци и жълтъци на 2 от тях
50 мл. мляко

За глазурата:
100 гр. млечен шоколад
100 мл. бита сметана
нарязан банан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с шоколад и банани

Загрейте фурната на 160 градуса. Застелете продълговата форма за кекс с хартия за печене. В голяма купа смесете захарта, брашното, содата и шоколада. Намачкайте банана в купа и добавете цялото яйце и 2 жълтъка, а след това олиото и млякото. Разбийте белтъците на твърда пяна. Объркайте банановата със сухата смес, добавете 1/2 от разбитите белтъци, а след това бавно прибавете и другата 1/2.

Внимателно изсипете във формата и печете 1 час и 10-15 минути. Оставете да изстине във формата.

За глазурата разтопете шоколада и сметаната на водна баня. Оставете в хладилника да се стегне, за да може да се нанася. Извадете кекса от формата, разпределете глазурата и нарежете банана отгоре.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (4)


Аватар09 Февруари 2013
Илияна Димова
Много хубав сладкиш ! Вкусно шоколад и банани !
Аватар11 Декември 2011
Надя Недева
Продава се ;) Има го на София Мел, с кафява опаковка :) На самото брашно си пише самонадигащо :)
Аватар11 Декември 2011
Az-gotvia .bg
Аз съм го срещала в рецептите в много чужди готварски сайтове. В България не съм виждала да се продава, но ето как може да се направи: На една чаена чаша брашно (130 гр.) се добавят 1 ч.л. бакпулвер и щипка сол. Всичко се пресява заедно и се разбърква много добре преди да се използва.
Аватар11 Декември 2011
Теодора Николова
Извинете, но бихте ли ми казали какво е това самонадигащо се брашно?



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с шоколад и банани


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама