Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с шоколад и банани
Сладкиш с шоколад и банани
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
100 мл. слънчогледово олио и допълнително за намазване
175 гр. захар
175 гр. самонадигащо се брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
4 с.л. какао
100 гр. парчета шоколад
175 гр. много зрели банани
3 яйца, разделени белтъци и жълтъци на 2 от тях
50 мл. мляко
За глазурата:
100 гр. млечен шоколад
100 мл. бита сметана
нарязан банан
Загрейте фурната на 160 градуса. Застелете продълговата форма за кекс с хартия за печене. В голяма купа смесете захарта, брашното, содата и шоколада. Намачкайте банана в купа и добавете цялото яйце и 2 жълтъка, а след това олиото и млякото. Разбийте белтъците на твърда пяна. Объркайте банановата със сухата смес, добавете 1/2 от разбитите белтъци, а след това бавно прибавете и другата 1/2.
Внимателно изсипете във формата и печете 1 час и 10-15 минути. Оставете да изстине във формата.
За глазурата разтопете шоколада и сметаната на водна баня. Оставете в хладилника да се стегне, за да може да се нанася. Извадете кекса от формата, разпределете глазурата и нарежете банана отгоре.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Продава се ;) Има го на София Мел, с кафява опаковка :) На самото брашно си пише самонадигащо :)
Аз съм го срещала в рецептите в много чужди готварски сайтове. В България не съм виждала да се продава, но ето как може да се направи: На една чаена чаша брашно (130 гр.) се добавят 1 ч.л. бакпулвер и щипка сол. Всичко се пресява заедно и се разбърква много добре преди да се използва.
Извинете, но бихте ли ми казали какво е това самонадигащо се брашно?
Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с шоколад и банани
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова