Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с орехови блатове, орехов крем и орехов крокан

Сладкиш с орехови блатове, орехов крем и орехов крокан

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
3 яйца
1/2 ч.чаша пудра захар
щипка сол
2 ванилии
1 ч.лъжичка бакпулвер
1 каф.чашка смлени орехи
2 каф.чашки брашно (или колкото е необходимо за пандишпанeно тесто)

продукти за крема:
50 г меко краве масло
1 каф.чашка пудра захар
2 жълтъка
3 суп.лъж.десертно нишесте
1 ч.чаша прясно мляко
1 каф.чашка ситно смлени орехи
захар кристална около 3 суп.лъжици
1 ванилия
1 пакетче суха слакарска сметана (или течна сладкарска сметана)

продукти за сиропа:
5 суп.лъжици кристална захар
1 и1/2 ч.чаши вода

продукти за крокана:
1 каф.чашка едри орехови ядки
3-4 суп.лъжици захар
1 чаена лъжичка краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с орехови блатове, орехов крем и орехов крокан

Приготвяме блата, като разбиваме яйцата със захарта и щипка сол. Когато станат пухкави прибавяме ванилиите, бакпулвера, смесен с брашното и орехите. Разбъркваме внимателно. Сипваме в по-малка кръгла форма, върху хартия за печене и изпичаме на 180 градуса до готовност.

Готовият блат изваждаме от формата и оставяме да се охлади върху решетка. За крема разбиваме маслото с 1 каф.чашка пудра захар.

В отделен съд слагаме 1 чаена чаша прясно мляко да заври с 3 суп.лъж. захар и 1 ванилия. Към него постепенно прибавяме разбитите жълтъци и нишесте с 2-3 суп.лъжици вода. Прибавяме и смлените на ситно орехи и варим крема до сгъстяване. Готовият крем охлаждаме.

Разбиваме сладкарската сметана. Към охладения орехов крем прибавяме масления крем и сметаната. Охладеният орехов блат разрязваме на две. Напояваме със сироп от карамелена захар и вода. Мажем с 1/2 от ореховия крем, слагаме другата част на блата. Отново сиропираме и покриваме с останалия крем. Отгоре поръсваме сладкиша с крокан от орехи, който приготвяме, като карамелизираме захарта, добавяме ореховите ядки и маслото. Карамелените орехи изсипваме върху хартия за печене и когато се охладят мелим на ситно да се получи крокан. Държим сладкиша на хладно до сервирането.


Продукти: яйца, пудра захар, сол, ванилия, бакпулвер, орехи, брашно, краве масло, нишесте, прясно мляко, захар, сметана

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


вкусотия...



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с орехови блатове, орехов крем и орехов крокан


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама