Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с круши
Сладкиш с круши
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 големи яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
масло за намазване на тавата
брашно за посипване на тавата
1 пакетче бакпулвер
2 твърди круши
пудра захар
Изваждаме яйцата на стайна температура преди да почнем да правим сладкиша. Чукваме едно след друго в купа яйцата. Използваме домашни яйца. Разбиваме яйцата с миксер до пухкав крем. Добавяме захарта и продължаваме да разбиваме с миксер продължително, после слагаме и олиото. Пресяваме брашното, за да стане по-хубав сладкиша. Към брашното слагаме бакпулвера и разбъркваме двете смеси. Прибавяме брашното постепенно и разбъркваме. Намазваме тавичка с масло и посипваме с брашно, за да не залепне при печенето. Изсипваме сместа в кръгла тава и заглаждаме с лъжица. Обелваме крушите и ги режем на тънки парченца. Нареждаме парченцата върху сместа. Печем в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка. Като изпечем сладкиша го вадим и поръсваме с пудра захар. Режем като торта.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с круши
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева