Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с круши

Сладкиш с круши

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 големи яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
масло за намазване на тавата
брашно за посипване на тавата
1 пакетче бакпулвер
2 твърди круши
пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с круши

Изваждаме яйцата на стайна температура преди да почнем да правим сладкиша. Чукваме едно след друго в купа яйцата. Използваме домашни яйца. Разбиваме яйцата с миксер до пухкав крем. Добавяме захарта и продължаваме да разбиваме с миксер продължително, после слагаме и олиото. Пресяваме брашното, за да стане по-хубав сладкиша. Към брашното слагаме бакпулвера и разбъркваме двете смеси. Прибавяме брашното постепенно и разбъркваме. Намазваме тавичка с масло и посипваме с брашно, за да не залепне при печенето. Изсипваме сместа в кръгла тава и заглаждаме с лъжица. Обелваме крушите и ги режем на тънки парченца. Нареждаме парченцата върху сместа. Печем в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка. Като изпечем сладкиша го вадим и поръсваме с пудра захар. Режем като торта.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар28 Ноември 2017
Надя Недева
Изглежда много вкусно!



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с круши


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди