Публикувана от Веселина Великова на 25 Февруари 2017
![]() | Необходими продукти 4 големи яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. брашно масло за намазване на тавата брашно за посипване на тавата 1 пакетче бакпулвер 2 твърди круши пудра захар |
Изваждаме яйцата на стайна температура преди да почнем да правим сладкиша. Чукваме едно след друго в купа яйцата. Използваме домашни яйца. Разбиваме яйцата с миксер до пухкав крем. Добавяме захарта и продължаваме да разбиваме с миксер продължително, после слагаме и олиото. Пресяваме брашното, за да стане по-хубав сладкиша. Към брашното слагаме бакпулвера и разбъркваме двете смеси. Прибавяме брашното постепенно и разбъркваме. Намазваме тавичка с масло и посипваме с брашно, за да не залепне при печенето. Изсипваме сместа в кръгла тава и заглаждаме с лъжица. Обелваме крушите и ги режем на тънки парченца. Нареждаме парченцата върху сместа. Печем в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка. Като изпечем сладкиша го вадим и поръсваме с пудра захар. Режем като торта. |