Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с козунак

Сладкиш с козунак

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 козунак
6 яйца - М
1 ч.ч. захар
700 мл. прясно мляко
1 капсула ванилия
4 с.л. захар за карамелизиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с козунак

Чукваме едно по едно яйцата в купа и ги разбиваме с миксер. После прибавяме захарта. Разбъркваме яйцата със захарта и ванилията с миксера до пухкава смес. Добавяме прясното мляко и разбъркваме отново. Карамелизираме захар на дъното на форма, в която ще правим сладкиша. Нарязваме козунака на филии и после на половинки, за да ни е по - лесно да редим. Хубаво е да не е прекалено мек, използвах по сух със стафиди, поръсен със захар, купен. Използваме форма за кекс с дупка или форма за сладкиш. Наливаме малко от сместа във формата. След това нареждаме част от нарязаните филии козунак. Заливаме отново с яйчената смес. Нареждаме останалата част от козунака и заливаме отново. Продължаваме да редим, докато запълним формата. Трябва да се напои козунака. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като изстине сладкиша го водим от формата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с козунак


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама