Публикувана от Веселина Великова на 09 Ноември 2016
![]() | Необходими продукти 1 козунак 6 яйца - М 1 ч.ч. захар 700 мл. прясно мляко 1 капсула ванилия 4 с.л. захар за карамелизиране |
Чукваме едно по едно яйцата в купа и ги разбиваме с миксер. После прибавяме захарта. Разбъркваме яйцата със захарта и ванилията с миксера до пухкава смес. Добавяме прясното мляко и разбъркваме отново. Карамелизираме захар на дъното на форма, в която ще правим сладкиша. Нарязваме козунака на филии и после на половинки, за да ни е по - лесно да редим. Хубаво е да не е прекалено мек, използвах по сух със стафиди, поръсен със захар, купен. Използваме форма за кекс с дупка или форма за сладкиш. Наливаме малко от сместа във формата. След това нареждаме част от нарязаните филии козунак. Заливаме отново с яйчената смес. Нареждаме останалата част от козунака и заливаме отново. Продължаваме да редим, докато запълним формата. Трябва да се напои козунака. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като изстине сладкиша го водим от формата. |