Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с кисел от кайсии

Сладкиш с кисел от кайсии

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
4 белтъка
1 цяло яйце
3 суп.лъж. кристална захар
3 суп.лъж.пудра захар
2 ванилии
1 суп.лъж. десертно нишесте (използвам с вкус ванилия)
1 бакпулвер
брашно за пандишпанено тесто

продукти за кисела:

1 компот от кайсии
2-3 суп.лъж. десертно нишесте

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с кисел от кайсии

Разбиваме белтъците на твърда пяна. Добавяме първо кристалната захар, а след това и пудрата захар с непрекъснато разбиване. След като станат на твърд сняг, добавяме 1 яйце, 2 ванилии, 1 суп. лъжица десертно нишесте, смесено с бакпулвер. Разбиваме внимателно и добавяме брашно до получаване на пандишпанено тесто. Изсипваме в по-малка правоъгълна тавичка, постлана с намазана с масло хартия. Изпичаме блата.

Когато стане готов, изваждаме и махаме хартията. Разрязваме на две части. Сиропираме с малко от сока на компота, а останалия сок и плодовете пасираме и слагаме да заври. Сгъстяваме с размито в малко вода десертно нишесте. Намазваме едната част от блата с кисела, покриваме с другата половина от блата и поливаме с останалия кисел. При поднасяне украсяваме с плодове. Ако е повече течността за кисела може да добавим още нишесте за сгъстяване.

Жълтъците, които остават използваме за приготвяне на сладки, като добявяме около 100 г. краве масло, 4-5 суп.лъж. пудра захар, канела, ванилия. Замесваме тесто с брашно колкото поеме, разточваме, изрязваме бисквитки, изпичаме и след изстиване слепваме с мармалад. Поръсваме с пудра захар



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Прекрасно изглежда :)



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с кисел от кайсии


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама