Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с карамелизирани праскови

Сладкиш с карамелизирани праскови

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5-6 малки праскови или 2-3 големи

за тестото:
5 яйца
1 чаша захар
1 чаша брашно
1 бакпулвер
1 пакетче ванилия

за карамела:

1 чаша захар
1/2 пакетче масло
1/2 чаша орехи

за сиропа:
сокът от един компот
1/2 кафяна чашка бяло вино

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с карамелизирани праскови

Обелваме и нарязваме прасковите на резенчета. Разбиваме с миксер яйцата и 1 чаша захар за около 7-8 минути или докато се образува пухкав крем. Добавяме ванилията. Смесваме в отделна купа брашното и бакпулвера, пресяваме и добавяме постепенно към яйчената смес. Разбъркваме добре.

Загряваме предварително фурната. Карамелизираме по възможност директно в съда, в който ще печем сладкиша 1 чаша захар и 1/2 пакетче масло, като разбъркваме докато карамелът се хомогенизира. Оставяме за минута-две да се стегне карамела. Внимателно подреждаме върху карамела резенчета плод, като между тях поставяме орехите. Изсипваме отгоре тестото. Печем в предварително загрята до 200 С фурна около 35-40 минути или до тъмно златисто кафяво.

Изваждаме и оставяме да се охлади но не напълно, а просто да не е горещ и сиропираме сладкиша както е в тавата със сока от компота, към който сме добавили виното. След това го обръщаме в подходящ съд и оставяме в хладилник за една вечер или поне за 4-5 часа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с карамелизирани праскови


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама