Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с карамел и шоколад

Сладкиш с карамел и шоколад

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 к ч захар
1/2 к ч олио
100 мл прясно мляко
1 ч л бакпулвер
2 с л течен шоколад
1-2 к ч брашно

за карамела:
1 к ч захар
1 шепа орехови ядки

за крема:
2 банана - добре узрели
100 мл сладкарска сметана
1 с л пудра
100 г течен шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с карамел и шоколад

Приготвя се карамела - в купа сипваме захарта и на котлона загряваме докато стане с приятен златист цвят, сваля се и добавяме едро нарязаните орехи. Разбърква се и сипваме върху алуминиево фолио да стегне. После се начуква на ситно за украса на сладкиша.

В купата се сипва 1 к ч вода, малко захар и с останалия карамел се загрява отново докато всичко останало по дъното не се разтопи, това е за сиропирането.

Приготвя се блата от разбити яйца, захар, олио, прясно мляко, брашно, бакпулвер и течния шоколад. Печем го до суха клечка, изважда се и щом се охлади срязваме на две през средата. Сиропират се двете половини от блата. Намазваме с крем, приготвен от разбита сметана с пудрата захар и 2 намачкани с вилица банана, Отгоре намазваме с останалия шоколад и част от крема, Поръсваме с натрошения крокан и настърган шоколад, Оставя се за 1 нощ в хладилника !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с карамел и шоколад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди