Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с карамел и шоколад

Сладкиш с карамел и шоколад

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 к ч захар
1/2 к ч олио
100 мл прясно мляко
1 ч л бакпулвер
2 с л течен шоколад
1-2 к ч брашно

за карамела:
1 к ч захар
1 шепа орехови ядки

за крема:
2 банана - добре узрели
100 мл сладкарска сметана
1 с л пудра
100 г течен шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с карамел и шоколад

Приготвя се карамела - в купа сипваме захарта и на котлона загряваме докато стане с приятен златист цвят, сваля се и добавяме едро нарязаните орехи. Разбърква се и сипваме върху алуминиево фолио да стегне. После се начуква на ситно за украса на сладкиша.

В купата се сипва 1 к ч вода, малко захар и с останалия карамел се загрява отново докато всичко останало по дъното не се разтопи, това е за сиропирането.

Приготвя се блата от разбити яйца, захар, олио, прясно мляко, брашно, бакпулвер и течния шоколад. Печем го до суха клечка, изважда се и щом се охлади срязваме на две през средата. Сиропират се двете половини от блата. Намазваме с крем, приготвен от разбита сметана с пудрата захар и 2 намачкани с вилица банана, Отгоре намазваме с останалия шоколад и част от крема, Поръсваме с натрошения крокан и настърган шоколад, Оставя се за 1 нощ в хладилника !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с карамел и шоколад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама