Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с ябълка и орехи

Сладкиш с ябълка и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 големи яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
масло за намазване на тавата
брашно за посипване на тавата
1 ч.л бакпулвер
1 голяма зелена ябълка - леко кисела орехи
1 шепа пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с ябълка и орехи

Изваждаме яйцата на стайна температура. Чукваме ги едно след друго в купа. Разбиваме яйцата с миксер в суха купа. Добавяме захарта и продължаваме да разбиваме с миксер. Пресяваме брашното със сито. Към брашното слагаме бакпулвера и ванилията. Прибавяме брашното постепенно и разбъркваме. Намазваме тавичка с масло и посипваме с брашно. Изсипваме сместа в тавичка и заглаждаме с лъжица. Обелваме 1 голяма зелена леко кисела ябълка. Нарязваме ябълката на малки парченца. Нареждаме парченцата върху сместа. Нарязваме на ситно орехите – около 1 шепа и разпределяме и тях отгоре. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Проверяваме с клечка дали се е изпекъл. Като изпечем сладкиша го вадим и поръсваме с пудра захар с цедка. Режем на квадрати.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с ябълка и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама