Публикувана от Веселина Великова на 25 Февруари 2017
![]() | Необходими продукти 4 големи яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. брашно масло за намазване на тавата брашно за посипване на тавата 1 ч.л бакпулвер 1 голяма зелена ябълка - леко кисела орехи 1 шепа пудра захар |
Изваждаме яйцата на стайна температура. Чукваме ги едно след друго в купа. Разбиваме яйцата с миксер в суха купа. Добавяме захарта и продължаваме да разбиваме с миксер. Пресяваме брашното със сито. Към брашното слагаме бакпулвера и ванилията. Прибавяме брашното постепенно и разбъркваме. Намазваме тавичка с масло и посипваме с брашно. Изсипваме сместа в тавичка и заглаждаме с лъжица. Обелваме 1 голяма зелена леко кисела ябълка. Нарязваме ябълката на малки парченца. Нареждаме парченцата върху сместа. Нарязваме на ситно орехите – около 1 шепа и разпределяме и тях отгоре. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Проверяваме с клечка дали се е изпекъл. Като изпечем сладкиша го вадим и поръсваме с пудра захар с цедка. Режем на квадрати. |