Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш, полят с бонбони

Сладкиш, полят с бонбони

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 1/2 ч.ч. брашно
4 с.л. какао
1/2 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат

за заливката:

30 г масло
150 г карамелени бонбони /Класик на Захарни заводи/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш, полят с бонбони

Пресявам брашното. В киселото мляко шупвам содата за хляб. Смилам орехите. В купа смесвам захарта с олиото. Добавям шупналото мляко, постепенно добавям брашното. После слагам смлените орехи и какаото. Разбърквам много добре. Намазнавам голяма тава с олио и посипвам с брашно. Изсипвам сместа. Разстилам равномерно, заглаждам. Пека на 180 градуса в загрята фурна.

В подходящ съд начупвам всяка карамелена бонбона на 4 парчета, добавям маслото. На водна баня разтапям маслото с карамелените бонбони. След като се опече сладкишът, още горещ, го мажа с карамелената смес равномерно, с помощта на нож и лъжица. Като поизстине, режа на ромбове. Ароматен, вкусен сладкиш в голямо количество и не много скъп. Хапваме с хубаво кафе. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш, полят с бонбони


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди