Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш, полят с бонбони

Сладкиш, полят с бонбони

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 1/2 ч.ч. брашно
4 с.л. какао
1/2 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат

за заливката:

30 г масло
150 г карамелени бонбони /Класик на Захарни заводи/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш, полят с бонбони

Пресявам брашното. В киселото мляко шупвам содата за хляб. Смилам орехите. В купа смесвам захарта с олиото. Добавям шупналото мляко, постепенно добавям брашното. После слагам смлените орехи и какаото. Разбърквам много добре. Намазнавам голяма тава с олио и посипвам с брашно. Изсипвам сместа. Разстилам равномерно, заглаждам. Пека на 180 градуса в загрята фурна.

В подходящ съд начупвам всяка карамелена бонбона на 4 парчета, добавям маслото. На водна баня разтапям маслото с карамелените бонбони. След като се опече сладкишът, още горещ, го мажа с карамелената смес равномерно, с помощта на нож и лъжица. Като поизстине, режа на ромбове. Ароматен, вкусен сладкиш в голямо количество и не много скъп. Хапваме с хубаво кафе. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш, полят с бонбони


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама