www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 29 Юни 2016

Сладкиш, полят с бонбони

Необходими продукти
1 1/2 ч.ч. брашно
4 с.л. какао
1/2 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат

за заливката:

30 г масло
150 г карамелени бонбони /Класик на Захарни заводи/

Пресявам брашното. В киселото мляко шупвам содата за хляб. Смилам орехите. В купа смесвам захарта с олиото. Добавям шупналото мляко, постепенно добавям брашното. После слагам смлените орехи и какаото. Разбърквам много добре. Намазнавам голяма тава с олио и посипвам с брашно. Изсипвам сместа. Разстилам равномерно, заглаждам. Пека на 180 градуса в загрята фурна.

В подходящ съд начупвам всяка карамелена бонбона на 4 парчета, добавям маслото. На водна баня разтапям маслото с карамелените бонбони. След като се опече сладкишът, още горещ, го мажа с карамелената смес равномерно, с помощта на нож и лъжица. Като поизстине, режа на ромбове. Ароматен, вкусен сладкиш в голямо количество и не много скъп. Хапваме с хубаво кафе. Да ви е сладко!