Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш `Плодово изкушение`

Сладкиш `Плодово изкушение`

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
2 бр.яйца
1/2 ч.ч. захар
250 гр. кисело мляко
125 гр. краве масло
1 1/2 ч.ч брашно
2 ч.л. сода бикарбонат
1 прах ванилия

за крема:
200 гр. студено прясно мляко
1 крем на Д-р Йоткер без варене

за сиропа:
1 к..ч. вода
1 ч.ч. захар

за декорация:
1 средно голям пъпеш
1 голяма праскова
10 гр. желатин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш `Плодово изкушение`

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете млякото със содата, брашното, размекнатото масло, ванилията и разбъркайте до еднородна смес. Изпечете блат върху хартия за печене.

Направете сироп от водата и захарта и залейте изстиналия блат.

Разбийте крема с прясното мляко с миксер и намажете блата.

Нарежете плодовете на филийки и подредете върху блата. Накиснете желатина в студена вода и му добавете 1 к.ч. от захарния сироп. Оставете го да се стегне. Полейте плодовете и оставете сладкиша за 2-3 часа на студено.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш `Плодово изкушение`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама