Публикувана от Веселина Константинова на 09 Август 2013
![]() | Необходими продукти за блата: 2 бр.яйца 1/2 ч.ч. захар 250 гр. кисело мляко 125 гр. краве масло 1 1/2 ч.ч брашно 2 ч.л. сода бикарбонат 1 прах ванилия за крема: 200 гр. студено прясно мляко 1 крем на Д-р Йоткер без варене за сиропа: 1 к..ч. вода 1 ч.ч. захар за декорация: 1 средно голям пъпеш 1 голяма праскова 10 гр. желатин |
Разбийте яйцата със захарта. Прибавете млякото със содата, брашното, размекнатото масло, ванилията и разбъркайте до еднородна смес. Изпечете блат върху хартия за печене. Направете сироп от водата и захарта и залейте изстиналия блат. Разбийте крема с прясното мляко с миксер и намажете блата. Нарежете плодовете на филийки и подредете върху блата. Накиснете желатина в студена вода и му добавете 1 к.ч. от захарния сироп. Оставете го да се стегне. Полейте плодовете и оставете сладкиша за 2-3 часа на студено. |