Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш от ориз и мляко с вишни

Сладкиш от ориз и мляко с вишни

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 г. ориз
5 суп.лъж. захар
400 мл вода
400 мл прясно мляко
2 суп.лъж. десертно нишесте (използвам нишесте ванилия)
200 г вишни (почистени от костилките и леко сварени в малко захарен сироп) или плодове от компот
пресни вишни за украса (може и от компот)
канела
2 ванилии
по желание сметана за гарниране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш от ориз и мляко с вишни

Измиваме 150 г ориз. Заливаме с 400 мл вода и 400 мл прясно мляко. Добавяме 2 ванилии, 5 суп.лъж. кристална захар (или повече на вкус) и варим до готовност. В отделна купичка разтваряме 2 суп.лъж. десертно нишесте с 5 суп.лъж. студена вода. Добавяме към ориза с непрекъснато разбъркване. Варим кратко. Дръпваме от огъня и добавяме сварените вишни, отцедени от сиропа. Изсипваме ориза в подходяща форма (за кейк), която сме намокрили и оставяме на хладно в хладилника за около 1 час. След това обръщаме внимателно върху поднос. Украсяваме с вишни, сметана и поръсваме с канела.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар08 Декември 2011
Нина Райчева
Много оригинална алтернатива на обикновеното мляко с ориз. С още малко усилия и продукти - страхотен резултат.
Аватар18 Октомври 2011
Живка Андонова
Интересен сладкиш!



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш от ориз и мляко с вишни


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама