Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш на пластове със сладко

Сладкиш на пластове със сладко

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1/2 малко бурканче сладко от сливи и ябълки
1 ч.ч. захар
2 1/3 ч.ч. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
2/3 ч.ч смлени орехи
олио - за намазване на тавата
2 пакетчета ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш на пластове със сладко

Пресяваме брашното в съд и слагаме вътре бакпулвера. В 1 ч.ч. кисело мляко слагаме 1/2 ч.л. сода и разбъркваме. Оставяме млякото да шупне. Разбиваме яйцата в купа с миксера. Добавяме 1 ч.ч. захар и продължаваме да разбиваме продължително. Следват олиото и киселото мляко със содата. Добавяме 2 пакетчета ванилия и разбъркваме всичко. Най-накрая слагаме постепенно брашното и разбиваме до гладка смес.

Намазваме тава за сладкиш с олио и посипваме с брашно. В тавата изсипваме половината от сместа и заглаждаме. Мажем със сладкото. След като нанесем сладкото, изсипваме другата част от кашата. Смиламе орехите с машинка и ги слагаме върху сладкиша. Печем го на 180 градуса до суха клечка. След като изстине го режем на правоъгълници.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш на пластове със сладко


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди