Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш `Агнеси`
Сладкиш `Агнеси`

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
5 бр. белтъци
120 гр пудра захар
160 гр. брашно
125 гр краве масло
1 ч.ч орехови ядки
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
за глазурата:
5 бр. жълтъци
1 ч.ч пудра захар
1 ванилия
За блата-разбиваме маслото с пудрата захар до пухкав крем,В друга купа разбиваме белтъците с щипка сол до пухкав сняг.Смесваме ги и разбъркваме много внимателно с шпатулка. Постепенно прибавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера и ванилията.Отново разбъркваме да получаване на еднородна смес.Накрая слагаме орехите бъркаме и сипваме сместа в намазнена тавичка.Печем на 180 градуса за 30мин. За глазурата разбиваме добре жълтъците с пудрата захар и ванилията. След като блата се изпече го оставяме да се охлади и изсипваме глазурата отгоре.Връщаме във фурната на 60 градуса за 15мин.Сладкиш "Агнеси" се реже на ромбчета след като се е изстинал напълно.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш `Агнеси`
От форум:
От друг сайт:
Az-gotvia .bg