Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш `Агнеси`
Сладкиш `Агнеси`

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
5 бр. белтъци
120 гр пудра захар
160 гр. брашно
125 гр краве масло
1 ч.ч орехови ядки
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
за глазурата:
5 бр. жълтъци
1 ч.ч пудра захар
1 ванилия
За блата-разбиваме маслото с пудрата захар до пухкав крем,В друга купа разбиваме белтъците с щипка сол до пухкав сняг.Смесваме ги и разбъркваме много внимателно с шпатулка. Постепенно прибавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера и ванилията.Отново разбъркваме да получаване на еднородна смес.Накрая слагаме орехите бъркаме и сипваме сместа в намазнена тавичка.Печем на 180 градуса за 30мин. За глазурата разбиваме добре жълтъците с пудрата захар и ванилията. След като блата се изпече го оставяме да се охлади и изсипваме глазурата отгоре.Връщаме във фурната на 60 градуса за 15мин.Сладкиш "Агнеси" се реже на ромбчета след като се е изстинал напълно.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш `Агнеси`
От форум:
От друг сайт:
Az-gotvia .bg