www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Полина Петкова на 11 Декември 2014

Сладкиш `Агнеси`

Необходими продукти
за блата:
5 бр. белтъци 
120 гр пудра захар 
160 гр. брашно
125 гр краве масло 
1 ч.ч орехови ядки 
1 ч.л. бакпулвер 
1 ванилия

за глазурата:
5 бр. жълтъци
1 ч.ч пудра захар 
1 ванилия

За блата-разбиваме маслото с пудрата захар до пухкав крем,В друга купа разбиваме белтъците с щипка сол до пухкав сняг.Смесваме ги и разбъркваме много внимателно с шпатулка. Постепенно прибавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера и ванилията.Отново разбъркваме да получаване на еднородна смес.Накрая слагаме орехите бъркаме и сипваме сместа в намазнена тавичка.Печем на 180 градуса за 30мин. За глазурата разбиваме добре жълтъците с пудрата захар и ванилията. След като блата се изпече го оставяме да се охлади и изсипваме глазурата отгоре.Връщаме във фурната на 60 градуса за 15мин.Сладкиш "Агнеси" се реже на ромбчета след като се е изстинал напълно.