Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сиропирани охлювчета

Сиропирани охлювчета

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 ч ч брашно
1 ч ч кисело мляко
1 пакет бакпулвер
ванилия с аромат на лимон
1 яйце
50 мл олио

за сиропа:
2 ч ч захар
3 ч ч вода
сок от лимон

за поръсване:

2 бисквити с какао
по 2 щипки захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сиропирани охлювчета

В средата на брашното се прави кладенче и чукваме яйцето, добавяме олиото, киселото мляко с разбит в него бакпулвер, ванилия и замесваме средно меко тесто. Оставяме да си почине 10 минути. Разделя се на 2 части. Всяка се разточва на правоъгълна кора, леко се намазва с олио и се поръсва с 1 натрошена кафява бисквита и малко захар кристал. Навива се на стегнато руло, нарязва се с остър нож на шайби по 1 см. Нареждат се в намаслена тава с разреза нагоре. Печем в загрята фурна 180 градуса 20-25 мин до зачервяване.

Сиропът от захар и вода се слага на котлона да заври за 4-5 мин, снема се и добавяме лимоновия сок. Готовите охлюви се потапят в охладения сироп и се изваждат с решетъчна лъжица. Нареждаме в купа, заливаме с останалия сироп и оставяме в хладилника. На другия ден хапваме нещо уникално вкусно. Може да се поръсят и със орехи, но може и без тях. Опитайте !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сиропирани охлювчета


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама