Публикувана от Веселина Константинова на 25 Декември 2014
Необходими продукти 500 гр. кълцано месо 500 гр. ориз 3-4 бр. стръка праз-лук 500 гр. лук 200 гр. сланина млян черен пипер червен пипер чубрица 2 бр. зеленчуков бульон зелеви листа | |
Приготвя се плънка, като се задушат нарязаните на малки парченца праз и лук в маста. Добавете кълцаното месо и нарязаната на парченца сланина. След като се позадушат, прибавете и ориза. Сложете подправките и зеленчуковите бульони. Сложете от готовата плънка във всеки зелев лист и завийте на сърма. Наредете ги в дълбока тенджера, долейте със зелев сок, затиснете ги отгоре с чиния. Варете на тих огън продължително. Преди да сервирате, запечете сармите в тава във фурната. |