Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Шпиковано пилешко филе с червени боровинки

Шпиковано пилешко филе с червени боровинки

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 бр. пилешки филета
50 гр. сушени червени боровинки
200 мл. ликьор
100 мл. бяло вино
2 яйца
сух чесън
мащерка
риган
черен пипер
зехтин
сол
брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шпиковано пилешко филе с червени боровинки

Накисваме сушените боровинки в половината ликьор. Оставаме докато набъбнат добре. През това време измиваме пилешкото филе и го слагаме в останалата част от ликьора и овкусяваме с мащерка, риган, сол и малко зехтин. След като боровинките са готови започваме да шпиковаме пилешкото от двете страни.

Шпикованото пилешко го панирам с брашно и яйца. Манатарките, които аз използвах са сухи. Накисвам ги в топла вода, за да възстановят обема си и отцеждам. В тигана слагам зехтин и прибавям манатарките, бялото вино, сух чесън и сол на вкус. Добър апетит! Готвенето като страст и въображение.. https://magecreations.blogspot.com



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар10 Юли 2012
Шери Курт
Точно по мой вкус!



Ако желаете, може да сложите линк към Шпиковано пилешко филе с червени боровинки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама