Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Шоколадово - кокосова торта

Шоколадово - кокосова торта

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 гр.бял шоколад
100 гр.черен шоколад
2 с.л.какао
150 гр.захар
5 бр.яйца
200 гр.кокосови стърготини
10 с.л.сметана квасена
400 мл студена сладкарска сметана
130 гр.брашно тип 500

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шоколадово - кокосова торта

Разбийте белтъците със захарта, след това добавете и жълтъците и разбъркайте. Сложете брашно, предварително пресято и какаото.

Готовата смес изсипете във форма с диаметър 24 см, застлана с хартия за печене.  Печете до пълна готовност на блата.

Разбийте половината сладкарска сметана и към нея добавете половината заквасена сметана и разтопения черен шоколад.

За белия крем: Разбийте останалото количество от двата вида сметана и добавете разтопения бел шоколад.

Охладеният блат разрежете на две части (ако смятате, че са дебели, може да ги разрежете и на 3 части). Сложете единия блат във форма с падащо дъно, изсипете кафявия крем, сложете втория блат и изсипете белия крем. Оставете тортата в хладилник да стегне за около 2 часа. Свалете ринга на формата и поръсете обилно с кокоса всички страни на тортата. Да ви е сладко :)



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадово - кокосова торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама