Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Шоколадово - кокосова торта

Шоколадово - кокосова торта

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 гр.бял шоколад
100 гр.черен шоколад
2 с.л.какао
150 гр.захар
5 бр.яйца
200 гр.кокосови стърготини
10 с.л.сметана квасена
400 мл студена сладкарска сметана
130 гр.брашно тип 500

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шоколадово - кокосова торта

Разбийте белтъците със захарта, след това добавете и жълтъците и разбъркайте. Сложете брашно, предварително пресято и какаото.

Готовата смес изсипете във форма с диаметър 24 см, застлана с хартия за печене.  Печете до пълна готовност на блата.

Разбийте половината сладкарска сметана и към нея добавете половината заквасена сметана и разтопения черен шоколад.

За белия крем: Разбийте останалото количество от двата вида сметана и добавете разтопения бел шоколад.

Охладеният блат разрежете на две части (ако смятате, че са дебели, може да ги разрежете и на 3 части). Сложете единия блат във форма с падащо дъно, изсипете кафявия крем, сложете втория блат и изсипете белия крем. Оставете тортата в хладилник да стегне за около 2 часа. Свалете ринга на формата и поръсете обилно с кокоса всички страни на тортата. Да ви е сладко :)



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадово - кокосова торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди