Публикувана от Цветослава Киркова на 10 Януари 2014
![]() | Необходими продукти 100 гр.бял шоколад 100 гр.черен шоколад 2 с.л.какао 150 гр.захар 5 бр.яйца 200 гр.кокосови стърготини 10 с.л.сметана квасена 400 мл студена сладкарска сметана 130 гр.брашно тип 500 |
Разбийте белтъците със захарта, след това добавете и жълтъците и разбъркайте. Сложете брашно, предварително пресято и какаото. Готовата смес изсипете във форма с диаметър 24 см, застлана с хартия за печене. Печете до пълна готовност на блата. Разбийте половината сладкарска сметана и към нея добавете половината заквасена сметана и разтопения черен шоколад. За белия крем: Разбийте останалото количество от двата вида сметана и добавете разтопения бел шоколад. Охладеният блат разрежете на две части (ако смятате, че са дебели, може да ги разрежете и на 3 части). Сложете единия блат във форма с падащо дъно, изсипете кафявия крем, сложете втория блат и изсипете белия крем. Оставете тортата в хладилник да стегне за около 2 часа. Свалете ринга на формата и поръсете обилно с кокоса всички страни на тортата. Да ви е сладко :) |