Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Шоколдов фъч - II вариант

Шоколдов фъч - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. краве масло
200 гр. захар
40 гр. натурално какао
125 мл прясно мляко
3 яйца
160 гр. брашно
10 гр. бакпулвер (1 пакетче)
70 гр. смлени ядки (орехи, лешници или бадеми)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шоколдов фъч - II вариант

Краве маслото, захарта, предварително пресятото какао и млякото се смесват в подходящ за варене съд. Така получената смес се слага да заври при непрекъснато бъркане и се оставя да ври три минути, след което се отстранява от котлона и се оставя да изстине. За глазурата се отделят 175 мл от сместа.

Трите белтъка се разбиват на сняг с 2 ч.л. захар. Трите жълтъка се разбиват с миксер на ниска степен, като към тях постепенно се прибавя какаовата смес. Брашното, предварително смесено с бакпулвера и ядките, се прибавя към сместа, след което се добавят внимателно и белтъците.

Тестото се изсипва в намаслена, покрита с хартия за печене тава  с диаметър 26 см и се пече в долната половина на предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 минути.

След като сладкишът изстине, глазурата се разпределя равномерно върху него с помощта на шпатула и се оставя да се охлади.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Шоколдов фъч - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама