Публикувана от Az-gotvia .bg на 14 Октомври 2013
Необходими продукти 200 гр. краве масло 200 гр. захар 40 гр. натурално какао 125 мл прясно мляко 3 яйца 160 гр. брашно 10 гр. бакпулвер (1 пакетче) 70 гр. смлени ядки (орехи, лешници или бадеми) | |
Краве маслото, захарта, предварително пресятото какао и млякото се смесват в подходящ за варене съд. Така получената смес се слага да заври при непрекъснато бъркане и се оставя да ври три минути, след което се отстранява от котлона и се оставя да изстине. За глазурата се отделят 175 мл от сместа. Трите белтъка се разбиват на сняг с 2 ч.л. захар. Трите жълтъка се разбиват с миксер на ниска степен, като към тях постепенно се прибавя какаовата смес. Брашното, предварително смесено с бакпулвера и ядките, се прибавя към сместа, след което се добавят внимателно и белтъците. Тестото се изсипва в намаслена, покрита с хартия за печене тава с диаметър 26 см и се пече в долната половина на предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 минути. След като сладкишът изстине, глазурата се разпределя равномерно върху него с помощта на шпатула и се оставя да се охлади. |