Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Шницел с макарони

Шницел с макарони

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 3 бр. са необходими:
250-300 г макарони
200-300 г. домат от консерва
100 г кайма
1 с.л. настърган лук
къри
сол
черен пипер
сминдух на вкус
1 чаена лъж. захар
щипка лют червен пипер
1-2 пресни яйца
150-200 г настърган кашкавал
брашно
зехтин
пера зелен лук

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шницел с макарони

Слагаме макароните да се варят. В отделен съд с малко зехтин запържваме каймата с настърган лук. Добавяме домат от консерва, къри, черен пипер, сол, сминдух, лют червен пипер и 1 ч.лъжичка захар. Когато остане на мазнина смесваме със сварените и отцедени макарони. Оставяме сместа да се поохлади и добавяме 1-2 разбити яйца, половината от настъргания кашкавал и малко брашно за по-голяма плътност. С голяма лъжица или черпак, сипваме от макароните в тиган за палачинки, намазан с мазнина. Поръсваме на всеки шницел от кашкавала и когато се изпържи от едната страна, внимателно обръщаме да се запържи и от другата. (Може да си помогнем за обръщането с чиния). Поднасяме шницелите поръсени със нарязани пера зелен лук и гарнитура по желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Шницел с макарони


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама