Публикувана от Илияна Димова на 06 Август 2012
Необходими продукти за 3 бр. са необходими: 250-300 г макарони 200-300 г. домат от консерва 100 г кайма 1 с.л. настърган лук къри сол черен пипер сминдух на вкус 1 чаена лъж. захар щипка лют червен пипер 1-2 пресни яйца 150-200 г настърган кашкавал брашно зехтин пера зелен лук | |
Слагаме макароните да се варят. В отделен съд с малко зехтин запържваме каймата с настърган лук. Добавяме домат от консерва, къри, черен пипер, сол, сминдух, лют червен пипер и 1 ч.лъжичка захар. Когато остане на мазнина смесваме със сварените и отцедени макарони. Оставяме сместа да се поохлади и добавяме 1-2 разбити яйца, половината от настъргания кашкавал и малко брашно за по-голяма плътност. С голяма лъжица или черпак, сипваме от макароните в тиган за палачинки, намазан с мазнина. Поръсваме на всеки шницел от кашкавала и когато се изпържи от едната страна, внимателно обръщаме да се запържи и от другата. (Може да си помогнем за обръщането с чиния). Поднасяме шницелите поръсени със нарязани пера зелен лук и гарнитура по желание. |