Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Сарми с кълцано свинско месо
Сарми с кълцано свинско месо

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
650 г. свинско месо от врат
150 г. ориз
2 с.л доматено пюре от консерва
1/3 с.л кимион
1/3 с.л черен пипер
суха чубрица, ронена
1/3 с.л олио - 70 мл.
кисело зеле
зелев сок
вода
Измиваме месото и го накълцваме на много дребно. Слагаме го в съд и добавяме подправките и разбъркваме. Прибавяме още и олиото и доматеното пюре. Почистваме около 150 г. ориз. Измиваме ориза с вода и го добавяме и него при другите съставки. Разбъркваме всичко с лъжица. Отделяме си листата на зелето. Махаме им твърдите жилки както тези към кочана, така и по тънките по дължината. Едно листо делим на 2 парчета, може и на 3 броя, ако са много големи листата. Когато почнем да си делим листата и да ги обработваме си заделяме 3 бр. листа, които ще сложим на дъното на тенджерата, в която ще варим сармите. С лъжица взимаме от сместа и слагаме по 1-2 с. л. Това ще преценим в зависимост от големината на нарязаните листа. Слагаме от сместа и завиваме от двата края и после навиваме на стегнато руло. Навиваме всичките сарми. Редим сармите в тенджерата на редове. Тенджерата трябва да е достатъчно голяма да събере сърмите и да останат 6-7 см. Покриваме с чиния. В друг съд слагаме равни количества вода и зелев сок. Наливаме от тази течност толкова, че да покрие сармите. Слагаме да ги варим. След като заврят ги оставяме на тих огън.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сарми с кълцано свинско месо
От форум:
От друг сайт: