Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Самардалови хлебчета със сушен лук

Самардалови хлебчета със сушен лук

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 гр. бяло брашно
5 гр. суха мая
100 мл. прясно мляко
150 мл. вода
10 гр. сушен лук
сол и захар
зехтин
самардала

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Самардалови хлебчета със сушен лук

За приготвяне на тестото първо разтворете маята в предварително затопленото мляко до около 40 градуса. Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, за да се получи гъста каша. Оставете да втаса. Прибавете готовата смес към останалите продукти - брашно, вода, зехтин, сол, самардала и сушен лук и започнете да месите. Оставям на Вас, да прецените количеството на самардала. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставете тестото да втаса (да удвои размера си двойно).

Върху набрашнена повърхност разточете тестото на тънко. Завийте го на руло. Нарежете на отделни питки. Наредете ги в намазнена тава или върху кухненска хартия. Намажете питките с малко зехтин и оставете да втасат повторно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Горещите питки намажете с масло и покрийте с кърпа. Добър апетит!

Готвенето като страст и въображение… http://magecreations.blogspot.com


Продукти: брашно, мая, прясно мляко, вода, лук, сол, захар, зехтин, самардала

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (5)


Това е изключително вкусна подправка! Аз също често я използвам!
Аватар18 Декември 2012
Надя Недева
Страхотни са !
Аватар15 Декември 2012
Добринка Петкова
Страхотни хлебчета!!!
Аватар05 Ноември 2012
Марина Голева
Ароматът на изпечените хлебчета е стархотен :)
Аватар04 Ноември 2012
Илияна Димова
Много харесвам самардала! Сигурна съм, че са много вкусни и ухаят апетитно !



Ако желаете, може да сложите линк към Самардалови хлебчета със сушен лук


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама