www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 03 Ноември 2012

Самардалови хлебчета със сушен лук

Необходими продукти
400 гр. бяло брашно
5 гр. суха мая
100 мл. прясно мляко
150 мл. вода
10 гр. сушен лук
сол и захар
зехтин
самардала

За приготвяне на тестото първо разтворете маята в предварително затопленото мляко до около 40 градуса. Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, за да се получи гъста каша. Оставете да втаса. Прибавете готовата смес към останалите продукти - брашно, вода, зехтин, сол, самардала и сушен лук и започнете да месите. Оставям на Вас, да прецените количеството на самардала. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставете тестото да втаса (да удвои размера си двойно).

Върху набрашнена повърхност разточете тестото на тънко. Завийте го на руло. Нарежете на отделни питки. Наредете ги в намазнена тава или върху кухненска хартия. Намажете питките с малко зехтин и оставете да втасат повторно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Горещите питки намажете с масло и покрийте с кърпа. Добър апетит!

Готвенето като страст и въображение… https://magecreations.blogspot.com