Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Руло с плънка и много подправки

Руло с плънка и много подправки

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг кайма - смес телешка и свинска
2 филии стар хляб
1 кромид лук
2 ч.л галета
2 яйца
черен пипер
риган
мащерка
червен пипер
лют кимион
чесън на прах
1 ч.ч настърган кашкавал
3 мариновани краставички
2 моркова
3 яйца
200 мл. бульон
олио за намазвана на тавата
4 с.л олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Руло с плънка и много подправки

Почистваме лука и го нарязваме ситно. Смесваме двата вида кайма. Каймата я слагаме в тава. Вътре прибавяме хлебните трохи. Стар хляб се нарязва на хапки и се запича на сухари във фурната. Нужни са ни 2 филии. Натрошаваме на трохи. Добавяме черен пипер на вкус. Слагаме също на вкус и червен лют пипер, мащерка и риган, чесън на прах, кимион. Чукваме две яйца. Омесваме каймата с другите продукти, които сложихме. Слагаме я за кратко в хладилника, покрита с фолио.

Разстиламе каймата с дебелина около 2 см. върху влажна кърпа с форма на правоъгълника. Трябва да е колкото тавата, в която ще се пече рулото. Сваряваме яйцата в подходящ съд до твърдо сварени. Обелваме ги. Сваряваме морковите, които предварително сме почистили. Нарязваме морковите на ивички. Маринованите краставички също ги режем на ивички. По дължина нареждаме едни след други яйцата, морковите и краставичките. Навиваме рулото с помощта на кърпата. Намазваме тавата с олио. Слагаме рулото с ръба надолу в тавата, в която ще печем. От двете страни на рулото наливаме бульон и поливаме с олиото. Отгоре поръсваме с малко галета. Завиваме с фолио. Печем в загрята на 190 градуса фурна около 40 мин. Настъргваме кашкавала с ренде. Вадим рулото и го поръсваме с кашкавала и печем за 10 минути до готовност. След като поизстине го режем и сервираме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Руло с плънка и много подправки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама