Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Руло с плънка и много подправки
Руло с плънка и много подправки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг кайма - смес телешка и свинска
2 филии стар хляб
1 кромид лук
2 ч.л галета
2 яйца
черен пипер
риган
мащерка
червен пипер
лют кимион
чесън на прах
1 ч.ч настърган кашкавал
3 мариновани краставички
2 моркова
3 яйца
200 мл. бульон
олио за намазвана на тавата
4 с.л олио
Почистваме лука и го нарязваме ситно. Смесваме двата вида кайма. Каймата я слагаме в тава. Вътре прибавяме хлебните трохи. Стар хляб се нарязва на хапки и се запича на сухари във фурната. Нужни са ни 2 филии. Натрошаваме на трохи. Добавяме черен пипер на вкус. Слагаме също на вкус и червен лют пипер, мащерка и риган, чесън на прах, кимион. Чукваме две яйца. Омесваме каймата с другите продукти, които сложихме. Слагаме я за кратко в хладилника, покрита с фолио.
Разстиламе каймата с дебелина около 2 см. върху влажна кърпа с форма на правоъгълника. Трябва да е колкото тавата, в която ще се пече рулото. Сваряваме яйцата в подходящ съд до твърдо сварени. Обелваме ги. Сваряваме морковите, които предварително сме почистили. Нарязваме морковите на ивички. Маринованите краставички също ги режем на ивички. По дължина нареждаме едни след други яйцата, морковите и краставичките. Навиваме рулото с помощта на кърпата. Намазваме тавата с олио. Слагаме рулото с ръба надолу в тавата, в която ще печем. От двете страни на рулото наливаме бульон и поливаме с олиото. Отгоре поръсваме с малко галета. Завиваме с фолио. Печем в загрята на 190 градуса фурна около 40 мин. Настъргваме кашкавала с ренде. Вадим рулото и го поръсваме с кашкавала и печем за 10 минути до готовност. След като поизстине го режем и сервираме.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Руло с плънка и много подправки
От форум:
От друг сайт: