www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 02 Март 2017

Руло с плънка и много подправки

Необходими продукти
1 кг кайма - смес телешка и свинска
2 филии стар хляб
1 кромид лук
2 ч.л галета
2 яйца
черен пипер
риган
мащерка
червен пипер
лют кимион
чесън на прах
1 ч.ч настърган кашкавал
3 мариновани краставички
2 моркова
3 яйца
200 мл. бульон
олио за намазвана на тавата
4 с.л олио

Почистваме лука и го нарязваме ситно. Смесваме двата вида кайма. Каймата я слагаме в тава. Вътре прибавяме хлебните трохи. Стар хляб се нарязва на хапки и се запича на сухари във фурната. Нужни са ни 2 филии. Натрошаваме на трохи. Добавяме черен пипер на вкус. Слагаме също на вкус и червен лют пипер, мащерка и риган, чесън на прах, кимион. Чукваме две яйца. Омесваме каймата с другите продукти, които сложихме. Слагаме я за кратко в хладилника, покрита с фолио.

Разстиламе каймата с дебелина около 2 см. върху влажна кърпа с форма на правоъгълника. Трябва да е колкото тавата, в която ще се пече рулото. Сваряваме яйцата в подходящ съд до твърдо сварени. Обелваме ги. Сваряваме морковите, които предварително сме почистили. Нарязваме морковите на ивички. Маринованите краставички също ги режем на ивички. По дължина нареждаме едни след други яйцата, морковите и краставичките. Навиваме рулото с помощта на кърпата. Намазваме тавата с олио. Слагаме рулото с ръба надолу в тавата, в която ще печем. От двете страни на рулото наливаме бульон и поливаме с олиото. Отгоре поръсваме с малко галета. Завиваме с фолио. Печем в загрята на 190 градуса фурна около 40 мин. Настъргваме кашкавала с ренде. Вадим рулото и го поръсваме с кашкавала и печем за 10 минути до готовност. След като поизстине го режем и сервираме.