Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Реване с вишни между точени кори
Реване с вишни между точени кори
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
няколко точени кори (около 1/2 пакет)
3 яйца
4 суп. лъж. пудра захар
3 суп.лъж. брашно с връх
1 суп. лъж.грис
2 ванилии
1/2 пакетче букпулвер
краве масло
1 ч.ч. плодове вишни от компот без костилки
сок от компота за сиропиране.
Разбиваме белтъците на яйцата с пудрата захар на твърд сняг. Добавяме жълтъците и ванилиите. Отделно смесваме брашното с 1 суп.лъж. грис и бакпулвер. Сипваме при яйцата и внимателно разбъркваме.
В намазана с масло малка правоъгълна тавичка подреждаме няколко кори, като ръсим между тях разтопено краве масло, слагаме част от яйчната смес, подреждаме вишни без костилки. Покриваме с няколко кори, поръсени с масло и отново сипваме от плънката и вишните и така с всички кори. Отгоре върху корите поръсваме масло. Печем в загрята фурна. След изпичане разрязваме и поливаме със сок от компота. Украсяваме с вишни.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Много интересна рецепта!
Ако желаете, може да сложите линк към Реване с вишни между точени кори
От форум:
От друг сайт:
Живка Андонова