Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Реване с вишни между точени кори

Реване с вишни между точени кори

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

няколко точени кори (около 1/2 пакет)
3 яйца
4 суп. лъж. пудра захар
3 суп.лъж. брашно с връх
1 суп. лъж.грис
2 ванилии
1/2 пакетче букпулвер
краве масло
1 ч.ч. плодове вишни от компот без костилки
сок от компота за сиропиране.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Реване с вишни между точени кори

Разбиваме белтъците на яйцата с пудрата захар на твърд сняг. Добавяме жълтъците и ванилиите. Отделно смесваме брашното с 1 суп.лъж. грис и бакпулвер. Сипваме при яйцата и внимателно разбъркваме.

В намазана с масло малка правоъгълна тавичка подреждаме няколко кори, като ръсим между тях разтопено краве масло, слагаме част от яйчната смес, подреждаме вишни без костилки. Покриваме с няколко кори, поръсени с масло и отново сипваме от плънката и вишните и така с всички кори. Отгоре върху корите поръсваме масло. Печем в загрята фурна. След изпичане разрязваме и поливаме със сок от компота. Украсяваме с вишни.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Бих го направила, харесва ми!
Аватар26 Юни 2012
Шери Курт
Много интересна рецепта!



Ако желаете, може да сложите линк към Реване с вишни между точени кори


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама