Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Реване с вишни между точени кори

Реване с вишни между точени кори

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

няколко точени кори (около 1/2 пакет)
3 яйца
4 суп. лъж. пудра захар
3 суп.лъж. брашно с връх
1 суп. лъж.грис
2 ванилии
1/2 пакетче букпулвер
краве масло
1 ч.ч. плодове вишни от компот без костилки
сок от компота за сиропиране.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Реване с вишни между точени кори

Разбиваме белтъците на яйцата с пудрата захар на твърд сняг. Добавяме жълтъците и ванилиите. Отделно смесваме брашното с 1 суп.лъж. грис и бакпулвер. Сипваме при яйцата и внимателно разбъркваме.

В намазана с масло малка правоъгълна тавичка подреждаме няколко кори, като ръсим между тях разтопено краве масло, слагаме част от яйчната смес, подреждаме вишни без костилки. Покриваме с няколко кори, поръсени с масло и отново сипваме от плънката и вишните и така с всички кори. Отгоре върху корите поръсваме масло. Печем в загрята фурна. След изпичане разрязваме и поливаме със сок от компота. Украсяваме с вишни.


Продукти: точени кори, яйца, пудра захар, брашно, грис, ванилия, букпулвер, краве масло, вишни

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Бих го направила, харесва ми!
Аватар26 Юни 2012
Шери Курт
Много интересна рецепта!



Ако желаете, може да сложите линк към Реване с вишни между точени кори


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама