www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 21 Юни 2012

Реване с вишни между точени кори

Необходими продукти
няколко точени кори (около 1/2 пакет)
3 яйца
4 суп. лъж. пудра захар
3 суп.лъж. брашно с връх
1 суп. лъж.грис
2 ванилии
1/2 пакетче букпулвер
краве масло
1 ч.ч. плодове вишни от компот без костилки
сок от компота за сиропиране.

Разбиваме белтъците на яйцата с пудрата захар на твърд сняг. Добавяме жълтъците и ванилиите. Отделно смесваме брашното с 1 суп.лъж. грис и бакпулвер. Сипваме при яйцата и внимателно разбъркваме.

В намазана с масло малка правоъгълна тавичка подреждаме няколко кори, като ръсим между тях разтопено краве масло, слагаме част от яйчната смес, подреждаме вишни без костилки. Покриваме с няколко кори, поръсени с масло и отново сипваме от плънката и вишните и така с всички кори. Отгоре върху корите поръсваме масло. Печем в загрята фурна. След изпичане разрязваме и поливаме със сок от компота. Украсяваме с вишни.