Публикувана от Илияна Димова на 21 Юни 2012
![]() | Необходими продукти няколко точени кори (около 1/2 пакет) 3 яйца 4 суп. лъж. пудра захар 3 суп.лъж. брашно с връх 1 суп. лъж.грис 2 ванилии 1/2 пакетче букпулвер краве масло 1 ч.ч. плодове вишни от компот без костилки сок от компота за сиропиране. |
Разбиваме белтъците на яйцата с пудрата захар на твърд сняг. Добавяме жълтъците и ванилиите. Отделно смесваме брашното с 1 суп.лъж. грис и бакпулвер. Сипваме при яйцата и внимателно разбъркваме. В намазана с масло малка правоъгълна тавичка подреждаме няколко кори, като ръсим между тях разтопено краве масло, слагаме част от яйчната смес, подреждаме вишни без костилки. Покриваме с няколко кори, поръсени с масло и отново сипваме от плънката и вишните и така с всички кори. Отгоре върху корите поръсваме масло. Печем в загрята фурна. След изпичане разрязваме и поливаме със сок от компота. Украсяваме с вишни. |