Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Реване с парченца ананас

Реване с парченца ананас

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Продукти за 6 порции:
4 бр. яйца
1/2 чаена чаша захар
2 суп.лъж. грис
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

Продукти за сиропа:
5 суп.лъж. захар
1 - 2 ч.ч.вода.

Продукти за какаов сос:
1 суп.лъж. какао
50 г. краве масло
2 суп.лъж. вода
3 суп.лъж. захар
1 чаена лъж. брашно
3 суп.лъж. прясно мляко
Парченца ананас за гарниране и захарни пръчици.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Реване с парченца ананас

Отделяме белтъци от жълтъци на 4 бр. яйца. Разбиваме на пяна белтъците и внимателно добавяме 1/2 чаена чаша захар. Разбъркваме докато се стегнат. Слагаме жълтъците при разбитите белтъци и смесваме. Отделно пресяваме 1 ч.ч. брашно. Добавяме 1 бакпулвер, 1 ванилия и 2 суп.лъж. грис. Изсипваме при разбитите яйца и разбъркваме.

В намазани с масло и поръсени с брашно огнеупорни купички разпределяме сместа. Изпичаме на 180 градуса фурна.

Готовите мини блатове за реване, изваждаме от купичките и поливаме със сироп, който приготвяме, като карамелизираме 5 суп.лъж. захар и разтваряме с 1-2 ч.ч. вода. Порциите сиропирано реване заливаме с какаов сос.

Приготвяне на какаов сос:

В тенджерка смесваме 50 г. краве масло, 1 суп.лъж. какао, 2 суп.лъж. вода и 3 суп.лъж. захар. Загряваме докато се разтопи захарта. Дръпваме от котлона и добавяме разтворено в 3 суп.лъж. прясно мляко 1 чаена лъж.брашно. Връщаме на котлона и с непрекъснато разбъркваме варим соса до готовност.

Реването гарнираме с парченца ананас и поръсваме със захарни пръчици.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар18 Юни 2012
Шери Курт
Ммм,вкусотия!!!



Ако желаете, може да сложите линк към Реване с парченца ананас


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама