Публикувана от Илияна Димова на 27 Януари 2012
![]() | Необходими продукти Продукти за 6 порции: 4 бр. яйца 1/2 чаена чаша захар 2 суп.лъж. грис 1 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 1 ванилия Продукти за сиропа: 5 суп.лъж. захар 1 - 2 ч.ч.вода. Продукти за какаов сос: 1 суп.лъж. какао 50 г. краве масло 2 суп.лъж. вода 3 суп.лъж. захар 1 чаена лъж. брашно 3 суп.лъж. прясно мляко Парченца ананас за гарниране и захарни пръчици. |
Отделяме белтъци от жълтъци на 4 бр. яйца. Разбиваме на пяна белтъците и внимателно добавяме 1/2 чаена чаша захар. Разбъркваме докато се стегнат. Слагаме жълтъците при разбитите белтъци и смесваме. Отделно пресяваме 1 ч.ч. брашно. Добавяме 1 бакпулвер, 1 ванилия и 2 суп.лъж. грис. Изсипваме при разбитите яйца и разбъркваме. В намазани с масло и поръсени с брашно огнеупорни купички разпределяме сместа. Изпичаме на 180 градуса фурна. Готовите мини блатове за реване, изваждаме от купичките и поливаме със сироп, който приготвяме, като карамелизираме 5 суп.лъж. захар и разтваряме с 1-2 ч.ч. вода. Порциите сиропирано реване заливаме с какаов сос. Приготвяне на какаов сос: В тенджерка смесваме 50 г. краве масло, 1 суп.лъж. какао, 2 суп.лъж. вода и 3 суп.лъж. захар. Загряваме докато се разтопи захарта. Дръпваме от котлона и добавяме разтворено в 3 суп.лъж. прясно мляко 1 чаена лъж.брашно. Връщаме на котлона и с непрекъснато разбъркваме варим соса до готовност. Реването гарнираме с парченца ананас и поръсваме със захарни пръчици. |