www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 27 Януари 2012

Реване с парченца ананас

Необходими продукти
Продукти за 6 порции:
4 бр. яйца
1/2 чаена чаша захар
2 суп.лъж. грис
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

Продукти за сиропа:
5 суп.лъж. захар
1 - 2 ч.ч.вода.

Продукти за какаов сос:
1 суп.лъж. какао
50 г. краве масло
2 суп.лъж. вода
3 суп.лъж. захар
1 чаена лъж. брашно
3 суп.лъж. прясно мляко
Парченца ананас за гарниране и захарни пръчици.

Отделяме белтъци от жълтъци на 4 бр. яйца. Разбиваме на пяна белтъците и внимателно добавяме 1/2 чаена чаша захар. Разбъркваме докато се стегнат. Слагаме жълтъците при разбитите белтъци и смесваме. Отделно пресяваме 1 ч.ч. брашно. Добавяме 1 бакпулвер, 1 ванилия и 2 суп.лъж. грис. Изсипваме при разбитите яйца и разбъркваме.

В намазани с масло и поръсени с брашно огнеупорни купички разпределяме сместа. Изпичаме на 180 градуса фурна.

Готовите мини блатове за реване, изваждаме от купичките и поливаме със сироп, който приготвяме, като карамелизираме 5 суп.лъж. захар и разтваряме с 1-2 ч.ч. вода. Порциите сиропирано реване заливаме с какаов сос.

Приготвяне на какаов сос:

В тенджерка смесваме 50 г. краве масло, 1 суп.лъж. какао, 2 суп.лъж. вода и 3 суп.лъж. захар. Загряваме докато се разтопи захарта. Дръпваме от котлона и добавяме разтворено в 3 суп.лъж. прясно мляко 1 чаена лъж.брашно. Връщаме на котлона и с непрекъснато разбъркваме варим соса до готовност.

Реването гарнираме с парченца ананас и поръсваме със захарни пръчици.