Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Пържолки със сос и гарнитура

Пържолки със сос и гарнитура

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 бр. свински пържолки
½ ч.л кимион
½ ч.л чесън на прах
2 ч.л чубрица
сол на вкус
черен пипер на вкус
олио за пържене на пържолките
40 г. краве масло
2 с.л брашно
200 мл. пилешки бульон
50 мл. сметана за готвене
сол на вкус
пипер на вкус
морков
3 бр. нарязано на ситно домати
5 бр. картофи
2 с.л копър
сол на вкус
3-4 с.л олио
1 с.л сок от лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пържолки със сос и гарнитура

Почистваме моркова и го нарязваме на много ситно. В касерола на котлона слагаме маслото и го сгорещяваме. Слагаме брашното и непрекъснато бъркаме, за да се позапържи и да не загори. Затопляме пилешкия бульон с прибавените моркови. Прибавя се топлият бульон в касеролата. Овкусява се със сол и пипер на вкус. След като кипне се налива постепенно сметаната. Свинските пържолки ги овкусяваме със сол и черен пипер на вкус от двете страни. Овкусяваме ги с кимион, чубрица също от двете страни всички пържолки. Подправяме и с малко чесън на прах. Сгорещяваме олио в тиган и запържваме свинските пържолки от двете им страни. Слагаме ги в купа и похлупваме за да останат топли.

Обелваме картофите и ги измиваме. В тенджера с вода слагаме картофите да се сварят. Във водата с картофите слагаме щипка сол. След като се сварят ги режем на малки парчета като за картофена салата. Слагаме ги в купа. Отцеждаме около 1 с.л сок от пресен лимон. Прибавяме им щипка сол на вкус, олио и сок от лимон. Измиваме копъра и го нарязваме на ситно. Трябват ни около 2 с.л. Слагаме и него при картофите. Разбъркваме всичко. Измиваме доматите и ги почистваме. Режем ги на половинки и после на резени. В чинии слагаме от картофите, домати и после от готовите пържолки. Поливаме пържолките със соса.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пържолки със сос и гарнитура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама